בתי ספר לאנגלית- המדריך השלם


אומרים שכל החיים לומדים, אז מה הפלא שגם אחרי שסיימנו בית ספר ותיכון בו למדנו אנגלית בצורה מסודרת, אנחנו לא מתביישים ללכת לבית ספר ייחודי לאנגלית?


אם חשבנו לתומנו שלימודי אנגלית נגמרו בכיתה י"ב ביום בו עברנו את בחינת הבגרות כדי שנחשוב שנית. כאשר ניגש אל מבחן הפסיכומטרי נידרש ללמוד שוב אנגלית ומי שנרשם לאוניברסיטה יגלה שגם במסגרת תואר ראשון עלינו ללמוד אנגלית, אלא אם כן נצליח להוציא פטור בבחינה הפסיכומטרית.
 
אך ישנם אנשים שגם אחרי לימודי אנגלית ביסודי, תיכון ובאוניברסיטה עדיין מבקשים לשפר את האנגלית שלהם ולכן הם נרשמים ללימודי אנגלית בבתי ספר המיועדים לכך.

בדרך כלל מדובר בשני סוגים של קבוצות אנשים, אנשי עסקים או בעלי משרדים שעובדים עם משרדים בחו"ל הפונים אל בית ספר לאנגלית כדי לשפר את האנגלית העסקית שלהם וכן סטודנטים או צעירים המבקשים לשפר את האנגלית שלהם רגע לפני שהם עוברים לגור בחו"ל או נוסעים לטייל ומתכוונים לחפש עבודה שם.

חשוב לציין שאל בתי ספר לאנגלית נרשמים גם ילדים רבים, אשר הוריהם חשים שלימודי אנגלית במסגרת בית ספר אינם מספיקים.
 

מה הרעיון שעומד מאחורי בתי ספר לאנגלית?בתי ספר לאנגלית
 
בית ספר לאנגלית הוא לרוב בית ספר ללימודי ערב, שמפעיל אך ורק קורסים ללימוד אנגלית (במספר בתי ספר נערכים קורסים גם לשפות אחרות).

בבתי ספר אלו מועסקים מורים לאנגלית, מורים ששפת האם שלהם היא אנגלית או מורים מקצועים שיודעים אנגלית ברמה של שפת אם (למשל רופאים המלמדים אנגלית רפואית).

בתי ספר אלו מפעילים מסלולים שונים שמתאימים לנרשמים השונים. כפי שצוין קודם לכן, מדובר על מסלולים של אנגלית עסקית, אנגלית רפואית, אנגלית לילדים, אנגלית ללימודי GMT ועוד.

השיעורים במסגרת בתי ספר לאנגלית נערכים בקבוצות קטנות (4 עד 10 תלמידים), עם סדנאות העשרה, תרגול ביתי באמצעות אתר אינטרנט ושיעורי תגבור.

כל בית ספר מכיל כמות רמות לימוד שונה, כך למשל וול סטריט, רשת עולמית של בתי ספר לאנגלית מכילה 19 רמות בעוד שברליץ ובית הספר האמריקאי מכילים 10 רמות לימוד שונות. הרמה נקבעת על פי מבחן שנערך לתלמיד קודם לכן אלא אם מדובר בתלמיד הנרשם לקבוצה מסוימת (למשל עבור מבחן GMT או אנגלית רפואית וכדומה). אז מדובר על רמה אחידה.

כל בית ספר לאנגלית גם יוצר מסלול לימודים ייחודי. למשל בית הספר האמריקאי  עורך מסלול לימוד אנגלית לחברות עסקיות, וול סטריט מפעיל תוכנית הכשרה בין תרבותית שמאפשרת לא רק ללמוד את השפה העסקית אלא גם להכיר תרבות אחרת. בית ספר אודי ללימוד אנגלית לילדים מפעילה בימי הקיץ קייטנה ללימוד אנגלית.
 
 
עלויות הלימודים
 
מאחר ואותם בתי ספר לאנגלית מפעילים מסלולים מיוחדים ומעניקים חווית לימוד אחרת, אזי שעלויות הלימוד הן גבוהות. עם זאת יש לציין שבחלק מהמקומות נערכים מבצעים וכן ניתנת אפשרת אפשרות לזכאות בתנאים שונים.

וול סטריט גובה בין 6000 ל-8000 שקל עבור קורס פרטי שנמשך 48 שעות, ברליץ גובה בין 7500 ל-10000 שקל עבור 42 עד 48 שעות, דיאלוג של האוניברסיטה הפתוחה גובה 3000 שקל ל34 שעות.

המחיר תלוי ברמת הקבוצה, כמות התלמידים בה וכמות השעות הנלמדות.


קבל הצעות עכשיו